MK Group ugostila mlade iz SOS Dečijeg sela

Srednjoškolci i studenti iz SOS Dečijeg sela Kraljevo posetili su MK Group gde su se družili sa predstavnicima kompanije i stekli uvid u to kako izgleda njihov radni dan. U okviru organizovane posete, mladi su posetili i klub ”Privrednik”, a tom prilikom Miodrag Kostić, predsednik MK Group svečano im je uručio poklone – tablet računare kako bi tokom školovanja beležili još veće uspehe.

”Veoma mi je drago što je MK Group-a danas ugostila mlade iz SOS Dečijeg sela. Neki od njih su sada već bivši stanovnici kuće jer su pošli na studije u druge gradove van Kraljeva, a neki još uvek borave u kući. Puno mi je srce što su na dobrom putu da izrastu u vredne mlade ljude. Odgovornost koju osećamo prema ovoj deci nije se završila izgradnjom i donacijom kuće SOS Dečijem selu 2012. godine. Mi kontinuirano brinemo o njima, a do sada smo već nekoliko štićenika zaposlili kod nas. Oni znaju da uvek mogu da računaju na našu podršku”, izjavio je povodom posete Miodrag Kostić, predsednik MK Group.

Gospodja Vesna Mraković-Jokanović, direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija je izjavila: ,,Ovaj susret je nastavak jednog iskrenog prijateljstva i podrške koja prevazilazi samo društvenu odgovornost jedne uspešne kompanije, već predstavlja
lični, gotovo roditeljski angažman i autentičnu brigu o našim mladima i njihovoj budućnosti, od strane gospodina Kostića. Velika je privilegija moći učiti od najboljih i najuspešnijih privrednika u Srbiji, ali još veća kada vam takav čovek otvori i vrata svoje porodice i podeli očinske savete i neke male tajne poput recepata za najbolje šnenokle i pitu sa makom – sa našim devojkama budućim poslastičarima. Zahvalni smo na obećanju za pomoć u zapošljavanju naših mladih i  podršku drugim programima u Kraljevu i Nišu.  Na mladima je sada da opravdaju ukazano poverenje i do sledećeg susreta pokažu da su iskoristili ponudjenu šansu.”

”Godine 2012, kompanija MK Group izgradila je Kuću za mlade, pri SOS Dečijem selu u Kraljevu u koju se tada uselilo 15 tinejdžera bez roditeljskog staranja. Izgradnjom kuće, interesovanje MK Group za njene stanare, nije se završilo. Takođe, i mladi misle na nas jer je današnja poseta njihova ideja. Drago nam je što su bili naši gosti i imali prilike da se bliže upoznaju sa našim radom. Verujemo da će izrasti u odgovorne i vrede mlade ljude, a mi smo tu da im u tome pomognemo”, rekao je Ljubiša Radenković, generalni direktor kompanije Sunoko.

Uz zahvalnost na svemu što je MK Group učinila za našu decu i mlade, nadamo se da će se ova lepa saradnja i dalje nastaviti.