Miodragu Kostiću uručen Bedž Časti medjunarodne organizacije SOS Dečijih sela

Predsedniku MK Group, gospodinu Miodragu Kostiću, u petak 18.12. 2015. U SOS Dečijem selu Kraljevo uručen je Bedž Časti, jedno od najvećih priznanja medjunarodne organizacije SOS Dečijih sela. Zahvaljujući donaciji MK Grupe 2012. godine je pod okriljem SOS Dečijeg sela izgradjena kuća za mlade, te je ovo priznanje način da za ukazanu pomoć i ljubav uzvratimo pažnjom i poštovanjem.
U ime medjunarodne organizacije SOS Dečijih sela Bedž Časti gospodinu Kostiću uručio je gospodin Damir Ćorić, regionalni direktor:
„Ovakvi dogadjaji su jako važni zbog toga što doprinose da se deca o kojoj brinemo osete delom društva. Donacije su za nas bitne jer se naša organizacija uglavnom finansira iz donacija dobrih ljudi. Postoji i jedan drugi aspekt, a to je ta bliskost sa ljudima, bliskost, da tako kažemo, sa ozbiljnim i velikim životom, tako da je gospodin Kostić pored donacije koju je dao za izgradnju i opremanje kuće za mlade, obezbedio već do sada posao za nekoliko naših mladih i na godišnjem nivou nudi i obezbedjuje mogućnost da se naši mladi doškoluju, urade neku praksu, odnosno da nadju neko svoje mesto u životu.“

Gospodin Kostić je, povodom dobijanja Bedža Časti medjunarodne organizacije SOS Dečijih sela, izjavio:
„Osećam se izuzetno počastvovanim sa ovom medaljom i ovo mi je verovatno jedna od dražih nagrada koje sam primio u životu. Smatram da svako onaj ko ima mogućnosti treba da svojoj zajednici vrati na način kako on misli da bi najbolje mogao da pomogne. Ova deca, od prvog dana kada sam ih sreo na Kopaoniku, su kod mene probudila emocije i to se neće prekinuti ni sa današnjim danom, i traje sve vreme. U svakom slučaju nastavićemo i dalje da pomažemo SOS Dečijem selu u Kraljevu.“

DSCN0951a
Kompanija MK Group ni ovog puta nije došla praznih ruku, deci u SOS Dečijem selu gospodin Kostić je na poklon doneo paketiće. Deca su mu se odužila ljubavlju i zajedničkom pesmom.

Veliki su veliki samo onoliko koliko umeju da budu mali. Zajednička pesma sa decom u horu „Zvezdice“, pružena ruka dečijoj ruci i osmeh, najbolje govore o delu gospodina Kostića i zasluženo dobijenom priznanju SOS Dečijih sela.

Hor