Međunarodni Dan SOS Dečijih sela

dan_sela-09

I ove godine obeležili smo Medjunarodni Dan SOS Dečijih sela – rodjendan osnivača SOS Dečijih sela – Hermana Gmajnera.

23. juna, u okviru projekta agencije Showtime –  „Osmeh za sve“, u prepodnevnim časovima, deci je priredjena pozorišna predstava „Pinokio“ u izvodjenju  „Pan teatra“ iz Beograda.

Nešto kasnije, mališani su učestvovali u kreativnoj glumačkoj radionici i uživali pokazujući svoje glumačke veštine.

dan_sela2-09

Ova lepa saradnja biće nastavljena i u avgustu i septembru, uz pomoć   kompanija „Knjaz Miloš“ i „Bambi“,  koji su se pobrinuli da deca uživaju u sokićima i slatkišima, koje su dobili na poklon.

Narednog dana, 24. Juna, ugostili smo naše saradnike, prijatelje i donatore. Mladi su predstavili najvažnije događaje u život i radu Sela, koliko smo porasli i napedovali od prošlog rođendana, a naš hor „Zvezdice“ je posuo zvezdanom prašinom sve prisutne i poveo ih na kratko u čarobni svet ljubavi pevajući:

„Kaži mi, kaži,
ulepšaj mi dan,
kaži da me voliš,
ispuni mi san…“

dan_sela3-09

„Zvezdice“ su obeležile 2 godine postojanja i rada, a specijalna zahvalnica uručena je profesoru muzike, Lidiji Spaski, koja sa puno ljubavi vodi naš mali od hor od njegovog osnivanja.

Nagradili smo najbolje medju jednakima: našu balerinu Anđelku, koja je osvojila prvo mesto i još nekoliko nagrada u različitim kategorijama na takmičenju Baletskih škola i baletskih studija Srbije i upisala Srednju baletsku školu ,,Lujo Davičo“ kao prva na listi; Dalibora, odličnog đaka i glumca, Nikolu i Bojana talentovane klarinetiste…

“Sve što raste
htelo bi da raste
– Neka raste
i treba da raste!

Sve što cveta
htelo bi da cveta…
– Neka cveta
i treba da cveta!

Sve što leti
htelo bi da leti…
– Neka leti !
Sve što peva
htelo bi da peva…
– Neka peva, i treba da peva…”

dan_sela4-09

Ugostili smo naše drage prijatelje, predstavnike lokalne samouprave, donatore,  predstavnike Nemačko srpskog privrednog udruženja, članove Kluba prijatelja SOS Dečijeg sela a „Elektrosrbiji“ Kraljevo i „Gradskom zelenilu“ Čačak uručili smo i zahvalnice za podršku koju nam pružaju.

dan_sela5-09

Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našem pozivu i svojim prisustvom uveličali naše slavlje, kao i onima koji zbog obaveza nisu mogli da prisustvuju ali kontinuirano pomažu naš rad.