Mališani u akciji za čistiji Taš

Beograd, 26. avgust 2015. godine – U okviru projekta „SuperBus“, čiji rad podržava Fondacija SOS Dečija sela Srbija i kompanija Vip mobile, održana je besplatna ekološka radionica za decu u parku Tašmajdan.

SuperBus radionica_fotografija br. 2
Cilj radionice je bio da se kod dece podigne svest o značaju očuvanja životne sredine, kao i da mališani kroz različite senzo-motorne i kreativne aktivnosti nauče više o ekološkim principima i kako da ih primene u svakodnevnom životu.

SuperBus radionica_fotografija br. 4
Najmlađi Beograđani su bili u prilici da stiču znanja iz ove oblasti na tri štanda koja obuhvataju „Kutak za najmlađe“, „Kreativni kutak“ i „Energetski kutak“. Takođe, deca su mogla da isprobaju i inovativan pronalazak — klupu uz pomoć koje se nakon 15 minuta okretanja pedala može napuniti mobilni telefon, ali i da se opuštaju u zen baštici.

SuperBus radionica_fotografija br. 1
Ovo je ujedno bila i prilika da se „SuperBus“ tim svojim radom predstavi i mališanima u Beogradu. Žuti kombi od kraja aprila ove godine, svakodnevno obilazi deset gradova širom Srbije i obrađuje najrazličitije teme sa decom i mladima.