Konferencija Centra za podršku porodici “Putokaz” – doprinos lokalnoj zajednici kroz podršku deci i porodicama

Konferencija “Centar za podršku porodici “Putokaz”: doprinos lokalnoj zajednici kroz podršku deci i porodicama i mogućnosti za održivost u budućnosti”, na kojoj će govoriti Ana Anačkov, menadžerka Centra “Putokaz”, Svetlana Damnjanović, saradnica za prikupljanje sredstava u Fondaciji SOS Dečija sela Srbija i predstavnici partnera na projektu, održaće se u četvrtak, 06.07, sa početkom u 11 časova, u Medija centru Niš (Obrenovićeva 38).

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati ostvareni kroz dosadašnji rad Centra “Putokaz”, kao i početak humanitarne kampanje “Podržimo Putokaz”, koja je pokrenuta krajem juna, sa ciljem prikupljanja sredstava koja će obezbediti održivost rada ovog Centra za podršku porodici u narednom periodu.

61884

Centar za podršku porodici „Putokaz“, kao jedan od programa jačanja porodica koje sprovode SOS Dečija sela Srbija, već četvrtu godinu pruža pomoć i podršku marginalizovanim i socijalno i ekonomski najugroženijim porodicama u Nišu.

Tokom dosadašnjeg rada, podržali smo oko 300 porodica, veliki broj dece i mladih, ostvarili saradnju sa brojnim institucijama i organizacijama u lokalnoj zajednici i doprineli podizanju svesti o važnosti poštovanja dečijih prava.

Kao deo nevladine, humanitarne organizacije SOS Dečija sela, Centar „Putokaz“ je svoj rad finansirao iz različitih projekata i uz pomoć donacija. Prošle godine smo uspeli da obezbedimo finansiranje projekta i nastavak rada zahvaljujući donatorskoj podršci.

70066

Da bi usluge koje pruža “Putokaz”, a koje su, po proceni korisnika i stručnih radnika, potrebne i značajne za lokalnu zajednicu, postale održive, Centru “Putokaz” je potrebna donatorska podrška.

Zbog toga je prošle nedelje pokrenuta kampanja čiji je cilj prikupljanje donacija za nastavak rada i održivost usluga Centra “Putokaz”. Građanima i kompanijama je upućen poziv da uplatama na žiro račun 160-373368-31, putem putem online donacije ili slanjem prazne SMS poruke na broj 6323 podrže dalji rad ovog centra.