“Knjiga od srca” – Mališani iz SOS dečijeg sela u Kraljevu dobili na poklon više od 1500 knjiga

Biblioteka SOS Dečijeg sela u Kraljevu bogatija je za više od 1500 knjiga, zahvaljujući donaciji Fondacije „Novak Đoković“, koja je povodom Svetskog dana knjige, 22. aprila, donirala mališanima veliki broj romana, enciklopedija, slikovnica i stripova.

Glumica Bojana Ordinačev, koja je uručila knjige, bila je dirnuta njihovim velikim interesovanjem za pisanu reč i sa oduševljenjem je deci govorila o knjigama i značaju čitanja.

SOS Decije selo u Kraljevu dobilo više od 1500 knjiga

Uručenje knjiga je kruna akcije „Knjiga od srca“, koju Fondacija „Novak Đoković“ sprovodi po treći put.  Ovogodišnja akcija počela je dan ranije, 21. aprila, u Beogradu, u tržnom centru „Ušće“ , prikupljanjem knjiga, koje su vršnjaci dece iz SOS Dečijeg sela Kraljevo i drugi Beograđani donirali za potrebe naše biblioteke. U akciju prikupljanja knjiga uključili su se glumci Viktor Savić i Aleksandar Radojičić, a na svaku doniranu knjigu, Fondacija je kupila po jednu novu.

Da su je poklon došao u prave ruke, osim dečijeg oduševljenja novim naslovima, svedoči i Borka Lukić, direktorka SOS Dečijeg sela u Kraljevu. Prema njenim rečima, najznačajnije su lektire, ali i naslovi kojih do sada nije bilo u fondu biblioteke, a za koje su deca pokazivala interesovanje.

Pomoć deci i dečija radost i dobrobit su deo naše misije koju ostvarujemo uz nesebičnu pomoć naših partnera, ali i sugrađana. Ukoliko i vi želite da podržite naš rad i obradujete decu na sličan, ili neki drugi način pogledajte OVDE kako se možete uključiti, donirati i pomoći.