JUBILARNE NAGRADE ZA KOLEGE IZ SOS DEČIJEG SELA KRALJEVO

U subotu, 22. maja 2021. godine uz poštovanje svih epidemioloških mera, organizovana je svečana dodela jubilarnih nagrada zaposlenima iz SOS Dečijeg sela Kraljevo koji su u radnom odnosu 10, odnosno 15 godina. Bila je ovo prilika da se za posvećenost misiji SOS Dečija sela Srbija zahvalimo našim hraniteljicama, tetama, administrativnim radnicima, stručnim saradnicima i seoskim majstorima.

Tom prilikom nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija – Vesna Mraković Jokanović i direktorka Dečijeg sela Kraljevo – Biljana Zorić Dimić, zaposlenima su uručile zahvalnice i simbolične poklone u znak sećanja na dugogodišnji rad sa decom i mladima iz cele Srbije.

Prilikom uručenja zahvalnica Vesna Mraković Jokanović od srca se zahvalila svim koleginicama i kolegama koji su svoj život posvetili deci i mladima u Dečijem selu Kraljevo pružajući i dom pun ljubavi, bezbedan i podsticajan.

“Drage kolege i koleginice, u ime sve naše dece i mladih, ali i u svoje lično ime želim da vam se zahvalim za sve besane noći, prve zubiće, korake, priče pred spavanje, slova; Za sve polaske u vrtić, prvi razred, domaće zadatke, roditeljske sastanke, mature male i velike, brucoše, diplomce, prva radna mesta, simpatije, venčanja i krštenja naših SOS unuka; Za stotine hiljada spremljenih obroka, tone oprane i ispeglane odeće, pokošene trave, očišćenog snega, ofarbanih ograda i bezbroj popravki; Za sve tople reči podrške, savete, sate i kilometre provedene na putovanjima i sastancima, u najudaljenijim krajevima, u prethodnim domovima naše dece, u pisanju izveštaja, za tone rešenja, faktura, planova i izveštaja, nabavki i svega bez čega naši domovi ne bi bili topli, udobni, deca zabrinuta, a zaposleni imali optimalne uslove za rad. Hvala vam što ste sa nama i decom delili kako lepe, tako i teške trenutke, sve ono što nam je donosio život u prethodnim godinama, i što i danas, sa istom posvećenošću odgajate i vaspitavate dobre ljude, podržavate jedni druge, i predstavljate poseban standard kvaliteta brige o deci bez roditeljskog staranja u Srbiji i najbolju sliku naše Organizacije,” – rekla je Mraković Jokanović.

“Hvala svim članovima tima SOS Dečijeg sela Kraljevo, a posebno Borki, Vesni, Žaklini i Srđanu, koji su bili deo naše organizacije još dok su se kuće gradile, prve SOS mame bile na obuci, a Selo bilo novi koncept za koji je tek trebalo naći mesto u sistemu socijalne zaštite u Srbiji. Hvala Kristini, Vladanu, Darku i Milošu, našim tetama/porodičnim asistentkinjama Ivani Sretović, Ivani Jović, Dragici, Sandri i Evici, za svaki dan utkan u istoriju naše SOS porodice. Posebno mesto pripada Dragani, Nataši i Suzani, koje su kao SOS mame od 2005. godine odgajile 28 mališana, kao i Biljani, Mariji, Anđelki i Mirjani koje su sa svojim SOS porodicama podelile više od 3650 dana i noći, radosti i tuga, uspeha i izazova. Zahvaljujem se i Dragani, Anđelki, Zorici, Milanki, Verici i Elizabeti, SOS mamama koje su svoj životni put nastavile na drugačiji način, ali će uvek biti važan oslonac svojoj SOS deci i uvek dobrodošle u našoj kući, ” – istakla je nacionalna direktorka SOS Dečija sela Srbija Vesna Mraković Jokanović.

Na dodali jubilarnih nagrada prikazan je i film koji nas je slikom vratio u neke od najlepših trenutaka SOS Dečijeg sela Kraljevo, u periodu od 2005. godine pa sve do danas, a koji je izazvao mnogo emocija kod svih prisutnih.