Izvedena Predstava Snežana i 7 patuljaka

U Narodnom pozorištu Kikinda danas je izvedena nesvakidašnja predstava.

U pitanju je predstava „Snežana i 7 patuljaka“, na farsi jeziku, sa titlovima na srpski, koju su izvela deca koja borave u Tranzitnom centru Kikinda. Deca su predstavu pripremila u saradnji sa zaposlenima iz SOS Dečijih sela Srbija, koji im u ovom centru svakodnevno pružaju pomoć i podršku.

Za organizaciju događaja zaslužni su SOS Dečija sela Srbija, Kancelarija za mlade Kikinda i Centar za omladinski rad, Narodno pozorište koje je za izvođenje ove jedinstvene predstave obezbedilo prostor i organizacija Unicef Srbija, koja podržava rad SOS Dečijih sela Srbija u Prihvatnom centru Kikinda.

U saradnji sa lokalnim školama, predstavi je prisustvovalo i više od 150 mališana iz Kikinde, kao i patneri, prijatelji i donatori SOS Dečijh sela Srbija, predstavnici lokalnih institucija, organizacija i gradjani.

Predstava je naišla na izuzetno dobar prijem kod publie koja je pevala, plakala i gromoglasnim aplauzom podržala male glumce.

Predstava “Snežana i 7 patuljaka”, izvedena je već dva puta u Prihvatnom centru Kikinda – za roditelje malih glumaca, predstavnike organizacija, zaposlene u SOS Dečijim selima Srbija i zaposlene u PC Kikinda.

Program urgentne pomoći „Solidarnost“ pokrenut je u avgustu 2015. godine, sa ciljem pružanja materijalne pomoć i psihosocijalne podrške deci i porodicama, izbeglicama sa Bliskog Istoka, na njihovom putu kroz Srbiju. SOS Dečija sela Srbija obezbedila su Sigurna mesta za decu, Kutak za majku i dete, porodični kutak, IT kutak, podršku “Super autobusa” i mobilnih timova, koji distribuiraju materijalnu i nematerijalnu pomoć, podšku timova za zaštitu dece, kao i podršku nadležnim državnim institucijama i lokalnim zajednicama, kroz jačanje njihovih kapaciteta za odgovor na izbegličku krizu. Organizacija trenutno pruža pomoć izbeglicama u 12 od 18 prihvatnih centara u Srbiji.

SOS Dečija sela Srbija su humanitarna, nevladina organizacija, posvećena dobrobiti dece – brizi o deci bez roditeljskog staranja, i jačanju snaga porodica i zajednica u brizi o svojoj deci i očuvanju njihove bezbednosti, kao preventivnoj meri protiv napuštanja i zanemarivanja dece. U Srbiji smo prisutni od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centre za podršku porodici u Nišu, Obrenovcu i Beogradu, Program podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu, program hitne pomoći realizovan zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i program hitne pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.