Izložba “Boje života” u Beloj Palanci

Juče smo, u Beloj Palanci, organizovali svečano otvaranje izložbe “Boje života”, čiji su autori i autorke izbeglice kojima pomažemo u prihvatnim centrima šrom Srbije.

Izložba “Boje života” otvorena je u Ustanovi kulture “Remezijana” u Beloj Palanci i trajaće do četvrtka, 14.06. 2018. godine. Ovo je jedna u nizu izložbi, organizovanih u lokalnim samoupravama u kojima se nalaze prihvatni centri. Pre ove postavke, izložba je prikazana i u Šidu, Obrenovcu, Kikindi, Preševu i Beogradu.

IMG_5426
Izložba ima za cilj da se šira javnost upozna sa drugim kulturama i da se ukaže na potrebe izbeglica, kao i na teškoće sa kojima se one suočavaju. Na njoj je prikazano više od 120 umetničkih radova i crteža, pletene rukotvorine, ukrasne sveće i nakit, nastali na okupacionim radionicama koje su SOS Dečija sela Srbija organizovala za izbeglice u prihvatnim centrima u 2017. godini.

Pored toga, izložene su i fotografije Abuzara Soultanija, iranskog fotografa koji već duže vreme boravi u Prihvatnom centru Kikinda i volonterski pomaže u realizaciji aktivnosti u ovom prihvatnom centru.

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do 14. juna 2018.