Humanost na delu: Miodrag Kostić obradovao mlade iz naše Zajednice mladih

U susret praznicima, Miodrag Kostić, predsednik MK Group, posetio je Zajednicu mladih u Kraljevu i tradicionalno, šestu godinu za redom, uručio novogodišnje poklone mladim ljudima o kojima brinemo u Zajednici. Tom prilikom poželeo im je dobro zdravlje i puno sreće, kao i da vredno rade na ostvarivanju svojih želja.

– Drago mi je što sam i ove godine u Kraljevu, u SOS Dečijem selu. Kompanija MK Group punih 6 godina misli o potrebama ove dece. Novogodišnji pokloni su samo jedan od načina da ih obradujemo. Svakako ih željno iščekujemo na tradicionalnom zimovanju koje MK Group organizuje za njih na Kopaoniku – istakao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group.

– Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim gospodinu Kostiću i kompaniji MK Group što godinama pomažu mlade bez roditeljskog staranja, i tako pružaju podršku našim naporima da ovim mladim ljudima obezbedimo dom pun ljubavi ”, izjavila je Vesna Mraković, Nacionalna direktorka naše organizacije.

– Zahvaljujući boravku u Kući za mlade pri SOS Dečjem selu u Kraljevu pripremili smo se za samostalni studentski život. Naučili smo da raspolažemo svojim vremenom i novcem, kao i kako da budemo odgovorni – navela je naša Viktorija, koja u Zajednici mladih boravi od 2016. godine.

Kompanija MK Group donirala je 220.000 EUR za izgradnju Kuće za mlade pri našem SOS Dečijem selu u Kraljevu, čime je omogućila humanije uslove za odrastanje tinejdžera. Do sada je u Kući stasalo 50 mladih bez roditeljskog staranja, dok trenutno u njoj boravi 12 srednjoškolaca i 11 studenata. U znak zahvalnosti za dugogodišnju podršku i doprinos, međunarodna organizacija SOS Dečija sela, 2015. godine dodelila je bedž časti Miodragu Kostiću.