Pokrenuli smo humanitarnu kampanju “Koje je boje srce tvoje?”

Naša organizacija je, među prvima u Srbiji, pokrenula akciju prikupljanja redovnih donacija od građana putem mesečnih naloga. Akcija pod nazivom „Koje je boje srce tvoje?“ omogućiće svim pojedincima, koji budu želeli, da kontinuirano pomažu deci iz Srbije bez roditeljskog staranja, i da im pruže šansu za lepšu budućnost. Ovakav sistem prikupljanja redovnih, mesečnih donacija, poznatiji pod nazivom Face to face fundraising, sprovode sve velike neprofitne organizacije širom sveta.

„SOS predstavnici će, na javnim mestima (ulicama, tržnim centrima, poslovnim i stambenim objektima i dr), informisati građane o našoj organizaciji i ponuditi im mogućnost da pomognu deci bez roditeljskog staranja. Oni će biti brendirani u boje SOS Dečijih sela, i neće primati donacije u gotovini, a svi lični podaci koje nam građani ostave biće tretirani u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti,“ rekla je povodom početka kampanje Vesna Jokanović-Mraković, Nacionalna direktorka naše organizacije. „Kako naša organizacija pruža dugoročnu, kontinuiranu podršku deci bez roditeljskog staranja, do njihovog osamostaljivanja, ove donacije će nam omogućiti da planiramo naš rad efikasnije i pomoćiće nam da promenimo živote stotine dece širom Srbije. Zato pozivamo građane da i njihovo srce zasija u boji zlata i da postanu članovi našeg Kluba zlatno srce.“

Članstvo u Klubu Zlatno srce zavisi isključivo od želje i mogućnosti pojedinca, i podrazumeva:

• redovne mesečne donacije u odabranom iznosu;
• iznos donacije se uvek može promeniti, ili prekinuti članstvo;
• o aktivnostima SOS Dečijih sela Srbija donatori će biti redovno izveštavani putem imejla.

U SOS Dečijem selu u Kraljevu živi preko 70-oro dece uzrasta od 0 do18 godina iz cele Srbije, u 14 porodičnih kuća sa SOS mamama. Podršku SOS porodicama svakodnevno pružaju stručni psiho-pedagoški timovi. Nakon SOS Dečijeg sela, deca prelaze u SOS Zajednicu mladih. Tu se uz podršku edukatora pripremaju za samostalan život. Po završetku srednje škole, SOS Dečija sela mladima koji studiraju pruža savetodavnu i finansijsku podršku u zapošljavanju.