Humanitarna akcija Saveza srpskog folklora Švajcarske

humanitarna_akcija-35

U subotu, 24.09.2011. godine, SOS Dečije selo posetili su predstavnici Saveza srpskog folklora Švajcarske i uručili donaciju vrednu 5000 evra.
Sredstva su prikupljena na 16. Evropskoj smotri folklora Srba dijaspore i regiona, održanoj 11. i 12. Juna u Sava Centru (Beograd).
Smotra je predstavljala najveći kulturni događaj koji je okupio nekoliko hiljada naših ljudi koji žive i rade u inostranstvu i 60 kulturno-umetničkih društava koji čuvaju našu tradiciju, kulturu i jezik u rasejanju.

 humanitarna_akcija2-35

Počasni gosti Smotre bili su i članovi Folklorne grupe „Devet Jugovića“, koju čine mališani iz SOS Dečjeg sela, a ovo je bila samo jedna od manifestacija u Srbiji i inostranstvu na kojoj su deca bili gosti svojih vršnjaka, članova kulturno-umetničkih društava, na različitim folklornim smotrama.
Poseta gostiju i donatora iz Saveza srpskog folkoora Švajcarske, pored velike materijalne pomoći, predstavlja i nastavak ove lepe saradnje i prijateljstva i podrške koju naši sunarodnici u inostranstvu pružaju deci iz Dečjeg sela.