Gostovanje folklorne grupe „Devet Jugovića“ u Švajcarskoj

devet_jugovica-34

Folklorna grupa „Devet Jugovića“, SOS Dečijeg sela Kraljevo, provela je tri nezaboravna dana u Švajcarskoj, gde su bili u gostima kod članova KUD „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Šenenverda.

Na putu do Švajcarske deca su posetila SOS Dečije selo u Lekeniku (Hrvatska), gde su i prespavali, kako bi odmorni nastavili put.
Nastavak putovanja vodio je kroz predivne predele Slovenije, Austrije, Nemačke i na kraju, Švajcarske gde su mališani iz SOS Dečijeg sela naišli su na prelepu dobrodošlicu domaćina, članova Saveza Srpskog folklora Švajcarske, koji su nas dočekali u klubu KUD „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Šenenverda.

Deca iz SOS Dečijeg sela imala su čast da otvore 17. Smotru Srpskog folklora Švajcarske koja je održana u Dietikonu, pored Ciriha, 17.03.2012. godine.

Sve goste i učesnike smotre  pozdravio je predsednik Saveza Srpskog folklora Švajcarske, Nenad Milenković, a u ime SOS Dečijeg sela domaćinima se zahvalio Vladan Jevtić.

Učesnike smotre su pozdravili  Vera Vukičević, generalni konzul Srbije u Cirihu i sveštenik Branimir Petković.

Deca su zahvaljujući ljubaznim imala priliku da obiđu grad Arau, a najjači utisak na decu ostavio je izlet u Kompleks zatvorenih i otvorenih bazena „Alpamare“ u blizini Ciriha.

Na putu iz Švajcarske deca su bila gosti KUD „Stevan Mokranjac“ iz Beča. Ljubazni domaćini su odveli decu u obilazak palate Šenbrun, koja je jedna od najvećih kulturnih atrakcija Beča.

Sva deca nose prelepe utiske sa ovog putovanja, a stekla su se i nova prijateljstva i nove ljubavi. Zahvaljujemo se još jednom na pažnji, poklonima i donaciji za troškove putovanja, i nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da im gosto primstvo uzvratimo u Kraljevu.