Globalna humanitarna akcija “Kroz svet u 80 himni” u SOS Dečijem selu u Kraljevu

Kraljevo je juče postalo deo globalne akcije „Kroz svet u 80 himni“. U SOS Dečijem selu Kraljevo, jedanaestogodišnja devojčica iz Kanade, Kapri Everit, otpevala je himnu Srbije i to na srpskom jeziku!
Kapri Everit sa svojom porodicom putuje kroz 80 zemalja sveta i peva njihove nacionalne himne, na lokalnim jezicima. Srbija je 63. zemlja koju je ova porodica posetila. Cilj male Kanađanke koja će, u okviru svoje misije, pevati na 41 različitom jeziku jeste da prikupi sumu od milion dolara za pomoć SOS Dečijim selima širom sveta.

Kapri Everit u SOS Dečijem selu Kraljevo

                     Kapri Everit u SOS Dečijem selu Kraljevo

Svoje humano putovanje Kapri je započela 15. novembra 2015., sa željom da uz pomoć svoje akcije prikupi novac kojim će pomoći deci, koja su širom sveta pogođena različitim nesrećama, kao što su ratovi, bolest, siromaštvo i klimatske promene, pre svega o deci o kojoj brine međunarodna organizacija SOS Dečija sela. Inspiracija za naziv akcije, čiji je cilj da kroz muziku i pesmu, okupi i zbliži decu širom sveta potekla je od Vernovog romana „Put oko sveta za 80 dana“. Kapri se nada da će svojim aktivnostima inspirisati decu širom sveta da svoje talente iskoriste kako bi pomogli da svet učinimo boljim mestom.
Posle nastupa u rodnoj Kanadi, Kolumbiji, Južnoj Africi, Indiji, Singapuru, Vijetnamu, Južnoj Koreji, Izraelu, Turskoj, Holandiji, Luksemburgu, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Rumuniji, uz prigodnu svečanost Kapri je sinoć i u SOS Dečijem selu U Kraljevu, zajedno sa našim horom „Zvezdice“, otpevala himnu „Bože pravde” na srpskom.