Fondacija SOS Dečija sela Srbija obeležila 14 godina SOS Dečijeg sela Kraljevo i 10 godina Zajednice mladih

Prigodnom svečanošću, dodelom jubilarnih nagrada kolegama i spektakularnim nastupom za koji su bili zaduženi mališani iz SOS Dečijeg sela Kraljevo, obeleženo je 14 godina od osnivanja SOS Dečijeg sela Kraljevo i 10 godina postojanja Zajednice mladih.


U prisustvu brojnih predstavnika lokalne samouprave, saradnika, donatora i prijatelja Sela, deca iz SOS Dečijeg sela Kraljevo – članovi hora „Zvezdice“ i folklornog ansambla „Devet Jugovića“, upriličili su prigodnu predstavu koja je izazvala oduševljenje okupljenih i gromoglasan aplauz u prepunoj sali.


Direktor SOS Dečijeg sela Kraljevo, Vladimir Dragojlović, upoznao je prisutne sa rezultatima, aktivnostima i planovima Sela a uručena su i jubilarna priznanja zaposlenima koji obeležavanju 10 godina rada u Fondaciji. Simboličnim poklonima izražena je duboka zahvalnost Biljani Zorić, psihologu, Ireni Kostadinović, edukatoru, Svetlani Jovanović, lideru Zajednice mladih, Maji Dugalić, edukatoru i Slavici Jovičić, kuvarici u Zajednici mladih.


Pre 14 godina, zahvaljujući Međunarodnoj organizaciji SOS Dečija sela, postavljeni su temelji za izgradnju 14 kuća punih ljubavi za decu bez roditeljskog staranja. U hraniteljskim porodicama, u SOS Dečijem selu Kraljevo, do danas je bilo i nalazi se u brizi preko 163 dece iz cele Srbije. Trenutno, u 16 porodica živi 80 dece, o kojima brine 14 SOS mama i dva SOS roditeljska para.