Fondacija SOS Dečija sela Srbija, ADRA i Music art project, PUTEM PORTALA DONACIJE.RS, POKRENULI INICIJATIVU ZA NABAVKU TABLETA I INTERNETA ZA 274 UGROŽENE DECE

Posledice koronavirusa su još uvek nesagledive, ali je jedna stvar sigurna – nejednakosti u društvu koje i inače postoje, tokom pandemije su postale još izraženije i veće. Ove nejednakosti se poslednjih mesec dana najviše vide na primeru obrazovanja i nemogućnosti praćenja nastave od kuće za veliki broj školaraca. Tačan broj dece u ovoj situaciji se ne zna, a jedini podaci dolaze zahvaljujući organizacijama koje su radile sa decom i pre koronavirusa.

Fondacija SOS Dečija sela Srbija, ADRA i Music art project, zajedno sa fondacijom Catalyst Balkans odlučile su da ne dozvole da nijedno dete sa kojim radimo ne zaostaje u odnosu na svoje vršnjake.

Na teritoriji ukupno 7 gradova identifikovano je najmanje 274 dece iz marginalizovanih grupa i porodica kojima preti odvajanje od roditelja, sa željom da im se obezbedi oprema za praćenje online nastave tokom cele školske godine, konkretno, tablete i stabilnu internet konekciju. 

Budite i vi deo ove plemenite inicijative i pomozite nam da osnovcima iz Beograda, Obrenovca, Kraljeva, Leskovca, Bujanovca, Surdulice i Niša koji žive u teškim uslovima, omogućimo da ne propuštaju časove, druženje sa vršnjacima, učenje i priliku da napreduju i ostvare dobar uspeh.

Inicijativi se mogu priključiti svi građani, društveno odgovorne kompanije, proizvođači opreme, distributeri i operateri, na način koji im najviše odgovara: online donacijom preko platforme, donacijom u robi/usluzi ili promocijom. 

Grupa 484 i Norveška ambasada dupliraće svaku vašu donaciju do iznosa od 235.000 RSD.

Detaljnije informacije pronađite na: www.donacije.rs/projekat/online-nastava-oprema/