Folklorna grupa „Devet Jugovića“ SOS Dečijeg sela Kraljevo na na 18. Dečijoj smotri sprskog folklora u Švajcarskoj

Folklorna grupa SOS Dečijeg sela Kraljevo, „Devet Jugovića“, učestvovala je na 18. Dečijoj smotri sprskog folklora u Švajcarskoj, održanoj 31.10.2015. godine u Ditikonu.
Na putu do Švajcarske, folklorna grupa napravila je pauzu u Staroj Pazovi, kod prijatelja iz CSR Stara Pazova, a potom u Austriji, u gradu Gmundenu, gde su nas dočekali ljubazni članovi KUD Knez Lazar iz Gmundena, sa svojim predsednikom kluba Dragišom Vasiljevićem.
Odmorivši se, nastavljeno je putovanje za Švajcarsku.

U Šenenverdu, folklornu grupu „Devet Jugovića“, dočekali su naši stari prijatelji, KUD „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Šenenverda, čiji su članovi ujedno bili i naši domaćini.
Predsednik Saveza Srpskog folklora Švajcarske, Nenad Milenković, zajedno sa svojim saradnicima, po drugi put, uspeo je da obezbedi sredstva za dolazak dece iz SOS Dečijeg sela Kraljevo, a predsednik KUD „Vuk Stefanović Karadžić“, Saša Milenković, besprekorno je organizovao boravak dece u Švajcarskoj.

Deca su, pored obilaska Šenenverda i Aaraua, prelepih gradova, posetila i Švajcarski muzej saobraćaja u Lucernu.
Na putu za Srbiju, folklorna grupa je provela jedan dan u Luganu, gde su im domaćini bili SKUD „Branko Radičević“, na čelu sa svojim predsednikom Slavom Ilićem, kao i u Kranju (Slovenija), gde ih je dočekao koreograf KUD „Brdo Kranj“, Milan Glamočanin.
Ovo prelepo putovanje, za nezaborav, urezalo je u sećanje dece divne trenutke provedene sa iskrenim prijateljima u Švajcarskoj, Austriji i Sloveniji.

A kako su naši „Jugovići“ predstavili SOS Dečije selo Kraljevo i osvojili srca svih prisutnih pogledajte na linku ispod:

DSCN9847