EKO PUT DO SRCA

EKO Serbia, članica Hellenic Petroleum grupe, pružila nam je podršku u vidu donacije u iznosu od 587.000 dinara, realizovane preko portala donacije.rs. Veći deo donacije namenjen je nabavci paketa hrane i sredstava za ličnu higijenu, za 126 porodica u kojima je ukupno 364 dece. Drugi deo pomoći usmeren je na obnovu kuće porodice iz Niša koja ima šestoro dece.

Direktorka naše Fondacije od srca se zahvalila kompaniji EKO Serbia, i direktoru kompanije gospodinu Loukas-u, na podršci i donaciji kampanji organizovanoj na platformi donacije.rs, za hitnu pomoć socijalno ugroženim porodicama kojima je pandemija korona virusom zadala velike egzistencijalne teškoće.

Zahvaljujući donaciji EKO Serbia pomoći ćemo da 126 porodica dobije pakete hrane i higijenskih sredstava i popravićemo nekoliko kuća u kojima žive naši korisnici, a koje su u jako lošem stanju. Naši centri za podršku socijalno ugroženim porodicama u Nišu, Beogradu i Obrenovcu već šest godina, kroz direktan i individualan rad sa korisnicima, pomažu da porodice osnaže svoje roditeljske kapacitete, prevaziđu teške životne trenutke i da deca koja u njima žive ne budu odvojena od roditelja,”- rekla je Vesna Mraković-Jokanović.

Vanredno stanje donelo je nove probleme sa kojima su se suočili gotovo svi, a posebno socijalno ugrožene porodice u Srbiji. EKO PUT DO SRCA je inicijativa naše kompanije koja je podržala 126 porodica u Nišu, Obrenovcu i Beogradu, kako bi što lakše prebrodili ova posebno teška vremena i pružila podršku deci i mladima da grade budućnost u svojim porodicama, okruženi ljubavlju. Obezbedili smo zato hranu i sredstva za ličnu higijenu, a uz to, kompanija EKO Serbia je izdvojila dodatna sredstva namenjena za popravku doma porodice iz Niša, sa šestoro dece, a kako bi porodica imala osnove uslove života,“ – izjavila je Danijela Vasić, CSR koordinatorka EKO Serbia.

U ime Fondacije SOS Dečija sela Srbija i svih korisnika koji će dobiti pomoć, još jednom veliko hvala!