EDUKATIVNA PODRŠKA KROZ DRUŽENJE, RAZGOVAR, SMEH I ŠALU

Edukativna podrška u našem programu „Jačanje porodica“ nije samo priprema dece za školu, podrška u savladavanju školskih obaveza već i mnogo više. To je prijatno mesto iskrene i otvorene  razmene energije,  iskustava i kreativnosti između dece, edukatorke i svih koji rade sa porodicama uključenim u ovu uslugu.  Za to vreme osluškuju se potrebe deteta u oblasti obrazovanja i razvoja uopšte.

Igra je nešto što u okviru edukativne podrške dosta koristimo kao sastavni deo učenja i stimulacije razvoja različitih veština. Kroz radionice se družimo, razgovaramo, smejemo i šalimo kako bi onaj ozbiljniji i teži deo koji se odnosi na školsko gradivo lakše prebrodili, a školske obaveze učinili prijatnijim. Pomaci su postepeni i njima prethodi dug put koji podrazumeva strpljenje, uključivanje roditelja u čitav proces učenja i stalnu podršku porodicama.

Kroz naše male susrete zajednički gradimo samopouzdanje i snagu dece da se, uprkos nepovoljnim životnim i porodičnim okolnostima, lakše izbore sa svim izazovima koje donosi školski period, a koji su kod njih često izraženiji, teže premostivi, ali ne i nesavladivi.