Dve godine uspešnog rada “Putokaza” u Nišu

U okviru projekta „Pružanje usluga na lokalnom nivou ranjivim i marginalizovanim društvenim grupama“, koji realizuje Fondacija SOS Dečija sela Srbija u Nišu, 23.11.2015.god održana je završna konferencija. Cilj ove aktivnosti bio je prezentacija ostvarenih rezultata tokom dvogodišnjeg rada.

Konferenciji su prisustvovale brojne zvanice, među kojima su bili predstavnici Međunarodne organizacije SOS Dečijih sela Gita Trauerniht Jordan, potpredsednica Generalne skupštine, Karsten Volc, član Generalne skupštine, Tom Malvet, direktor operacija, Angelika Krabaher, direktor za razvoj fondova i komunikacije i Damir Ćorić, regionalni direktor i predsednik UO SOS DS Srbija. Takođe, konferenciji su prisustvovali i gradonačelnik Grada Niša prof dr Zoran Perišić, Anja de Boar, SOS Dečija sela Holandija i Plamen Stojanov, nacionalni direktor SOS DS Bugarska, predstavnici gradske samouprave, brojnih institucija i organizacija Grada Niša, predstavnici nevladinih organizacija, kao i predstavnici medija.

BOJ_2781s

Prisutnima su se obratili Zoran Perišić, Gradonačelnik Niša, Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad, Vesna Mraković-Jokanović, nacionalni direktor, Gita Trauerniht, potpredsednica Generalne skupštine SOS CVI i Milica Mitrović, menadžer projekta. Govornici su ukazali na važnost projekta za lokalnu zajednicu i značaj preventivnih programa u socijalnoj zaštiti, izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i nadu da će projekat biti i dalje održiv i zaživeti kao stalna socijalna usluga. Takođe, najavljen je nastavak rada Centra Putokaz, uz podršku SOS Children’s Villages International и Herman Gmajner fonda, a očekuje se i podrška Grada Niša. Nakon prezentacije ostvarenih rezultata, direktorka Vesna Mraković – Jokanović je uručila zahvalnice predstavnicima partnerskih organizacija za podršku i uspešnu saradnju,
a prilog televizije Belle Amie mozete pogledati na linku ispod:

BOJ_2929s