Druženje na Kopaniku – MK Grupa i g. Miodrag Kostić ugostili mlade iz SOS Dečijeg sela

Mladi iz Zajednice mladih SOS Dečijeg sela Kraljevo bili su gosti gospodina Miodraga Kostića i MK Grupe na Kopaoniku, od 10. do 13. marta. Jedanaest srednjoškolaca uživalo je u zimskim čarolijama u ovom turističkom centru, a imali su priliku da se po prvi put oprobaju i u skijanju, zahvaljujući MK Grupi koja im je obezbedila instruktora skijanja i svu potrebnu opremu.

DSC_7644a
Pored uživanja na snegu, za mlade su organizovani i edukativni sadržaji. Na radionici o pisanju CV-ja i pripremi za intervju za posao, mladi su od menadžera za ljudske resurse MK Grupe Gorane Golubović i Milice Jovetić saznali niz korisnih saveta o tome kako da se na najbolji način predstave budućim poslodavcima. Pored toga, posetili su kuhinju Family Hotela Angella, gde je profesionalni kuvar odgovarao na sva njihova pitanja o pripremanju hrane i organizaciji rada u kuhinji jednog velikog turističkog objekta.

DSC_7625a
Druženje na Kopaoniku samo je jedan u nizu načina na koji MK Grupa godinama unazad doprinosi srećnijem odrastanju dece i mladih SOS Dečijeg sela Kraljevo. Sama Zajednica mladih, kroz koju je do sada prošlo 36 mladih, izgrađena je 2012. godine zahvaljujući donaciji MK Grupe, a ova kompanija redovno mladima obezbeđuje i edukacije, prakse i mogućnosti za zaposlenje, podržavajući ih na njihovom putu ka samostalnom životu.