Dramske radionice u Prihvatnom centru Divljana

U prihvatnom centru Divljana nedavno smo počeli sa realizovanjem dramskih radionica, na kojima učesnici imaju priliku da vežbaju improvizaciju, ekspresiju emocija, glasa i pokreta, ojačaju samopouzdanje, ali i da se međusobno druže i upoznaju na jedan kreativan i dinamičan način.

Među ostalim učesnicima izdvojile su se dve devojčice – Jasmina i Amela (13 i 15), koje su, inspirisane ovim radionicama, poželele da kroz scenski nastup realizuju sopstvene ideje. To su uradile tako što su samostalno osmislile i uvežbale kratku predstavu, koju su izvele uz pomoć naših edukatora, koji su im pomogli sa pripremom scenografije, preuređenjem prostora u kome će se predstava održati i pozivanjem publike. Pored toga, naš prevodilac bio je jedan od aktera u predstavi. Sam sadržaj predstave, ostao je iznenađenje do samog izvođenja. Predstava na šaljiv način prikazuje kroz šta jedna mlada devojka prolazi u želji da upiše željeni fakultet.

image-0-02-05-8810171bd2c1694617e118097e9cb91f2a741e7837c323d8030eeedaf9a4f2f2-V

Ove dve devojčice redovno učestvuju u svim našim aktivnostima – radionicama engleskog jezika, građanskog vaspitanja, psihološkim i kreativnim radionicama, i svesne su da će im sve ove aktivnosti pomoći u ostvarenju ambicija koje imaju, a to je nastavak školovanja. Iako imaju više interesovanja za prirodne nauke, vrlo su kreativne i svestrane, što su i pokazale osmišljavanjem ove predstave.

Publika je uživala u predstavi, a aplauz koji su zasluženo dobile na kraju, inspirisao ih je da i u budućnosti nastave da se izražavaju na kreativan način, pa su nam najavile još ovakvih iznenađenja. Mi im želimo svu sreću i sigurni smo da će uspeti da ostvare sve svoje želje i ambicije.