DOPRINOS KOMPANIJE MISS YU AKTIVNOSTIMA FONDACIJE SOS DEČIJA SELA SRBIJA

Kompanija MISS YU tokom 2021. godine pružaće podršku radu i aktivnostima Fondacije SOS Dečija sela Srbija. U želji da doprinese boljim uslovima života dece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i porodica u riziku, aktuelna Miss World Serbia – Andrijana Savić animiraće javnost kako bi dodatno skrenula pažnju na ovu važnu temu.

„SOS Dečija sela Srbija, od 2004. godine stvaraju porodice za decu i mlade bez roditeljskog staranja, pomažući im da izgrade stabilnu budućnostim, čime se značajno doprinosi i razvoju zajednica u kojima žive. Podrška deci, mladima i porodicama u riziku sprovodi se dugoročno, kroz SOS Dečije selo u Kraljevu, tri Centra za podršku porodici (u Beogradu, Obrenovcu i Nišu), i Centar „Jaki mladi”. U Dečijem selu Kraljevo u proteklih 15 godina dom je našlo više od 160  dece iz cele Srbije, a danas u 15 porodičnih kuća, sa svojim SOS roditeljima živi 69 dece i mladih bez roditeljskog staranja. Kroz naše „Centre za podršku porodici“ i Centar „Jaki mladi”, podržali smo 1.596 dece, 3.062 mladih i 750 porodica širom Srbije,“ – istakla je Vesna Mraković Jokanović, nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija.

„Sa zadovoljstvom smo prihvatili vest da je aktuelna Miss Srbije za Miss sveta – Andrijana Savić postala promotivno lice svih aktivnosti koje sprovodi Fondacija SOS Dečija sela Srbija. Andrijana je mlada devojka koja plemenitost, humanost i saosećanje sa onima kojima je pomoć potrebna nosi u sebi. Nema sumnje da će u njenim nastupima i svim aktivnostima koji joj predstoje apelovati na sve koji su u mogućnosti da pomognu,“ poručuju iz kompanije Miss YU.

„Jedva čekam da se situacija sa pandemijom završi ili bar smanji i da posetim SOS Dečije selo u Kraljevu, ali i Centre za podršku porodici u Nišu i Beogradu. Verujem da će to biti jedinstveno iskustvo kako za mene tako i za decu i mlade koji su uključeni u programe Fondacije SOS Dečija sela Srbija. Biću uz njih i trudiću se da pomognem i svojim apelima doprem do svih onih koji mogu da pomognu,“ ističe Andrijana Savić.