DONACIJA VREDNA 587.351 DINARA ZA ĐAKE I RODITELJE ŠKOLE ZA OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVANJE “IVO LOLA RIBAR” U KRALJEVU

Nedelja, 28. jun bio je svečan dan za đake i roditelje Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Ivo Lola Ribar” u Kraljevu. Pored knjižica i svedočanstava, roditeljima 95-oro dece i mladih sa smetnjama u razvoju, uručili smo i donaciju SOS Dečijeg sela Kraljevo u vidu odeće, obuće, školskog pribora, rančeva, igračkaka, sredstava za higijenu i slatkiša, a Školi donirali muzičke i video uređaje, kao i materijale za različite radionice.

Donaciju, vrednu 587.351,00 dinara, omogućile su Ambasada NR Kine i kompanije Džonson i Džonson i Marbo, složivši se da se deo njihovih donacija namenjenih deci iz SOS hraniteljskih porodica, prosledi deci i mladima sa smetnjama u razvoju, u Kraljevu.

Katarina Bijanić, direktorka Škole, se zahvalila na podršci ističući da je ova donacija veoma značajna obzirom da značajan broj učenika dolazi iz porodica slabijeg materijalnog satanja.

Ovom prilikom dogovorena je saradnja i na drugim poljima, uključujući zajedničke aktivnosti usmerene na inkluziju i socijalnu inteegraciju dece iz ranjivih grupa, kao i zajedničko apliciranje za projekte i fondove usmerene na podršku kvalitetnijem životu i razvoju dece i mladih.