Donacija Argete za SOS Dečije selo Kraljevo

Kompanija ,,Argeta” je u saradnji sa mamama, pobednicama akcije “Odobrile mame” uspešno završila specijalnu humanitarnu misiju. Na inicijativu ,,Argete”, svaka mama učesnica u ovoj akciji, predložila je po jednu humanitarnu organizaciju, koja se bori za bolju budućnost žena, dece ili porodice. Tri mame su predstavile svoje izbore na internetu, a potom je srpska publika glasala i na taj način izabrala  SOS Dečije selo Kraljevo.

donacija_argeta-03

Mama koja je predložila našu Organizaciju, Dušica Ratković iz Kraljeva izjavila je:
“Kada sam pre mesec dana dobila od ,,Argete” poziv u vezi predloga za humanitarnu akciju, iskreno bila sam presrećna ali i tužna….Srećna jer ćemo nekom pomoći sigurno – ali kome? Vrlo nezahvalno a i tesko odlučiti se! U moru problema i teških životnih priča, koje gledamo svaki dan: ostavljene bolesne i napuštene dece. SOS Dečije selo Kraljevo je mesto u kojem se brinu upravo o deci od najranijeg doba pa sve dok se ne osamostale. Divni ljudi koji rade i zive sa njima ulažu puno truda  i ljubavi da toj deci omoguće lep i pristojan život.!”

U ime dece, SOS hraniteljskih porodica i zaposlenih u SOS Dečijem selu Kraljevo, zahvaljujem se kompaniji ,,Argeta” na donaciji vrednoj 3.000 evra, koja će biti upotrebljena za dodatnu podršku deci i mladima, kroz rad eksperata, logopeda i psihoterapeuta, kao i rad profesora muzike i pomoć u savladavanju nastavnog gradiva za decu sa poteškoćama u razvoju ili drugim ometajućim faktorima. Nadamo se i da je ovo samo početak jedne lepe saradnje između Dečijeg sela i ,,Atlantik grupe””, kazala je Vesna Mraković-Jokanović, direktorka SOS DS uručujući zahvalnicu gospodinu Marku Nikoliću, predstavniku Atlantik grupe.

donacija_argeta2-04

Gosti su posetili dve SOS porodice, upoznali se  sa decom i SOS mamama i obradovali ih poklonima – svojim proizvodima.
Veoma smo zahvalni svima koji su doprineli uspešnosti ove kampanje, a posebno mami Dušici, koja je prepoznala vrednosti našeg rada, svim organizacijama koje su učestvovale i glasačima koji su podržali našu zajedničku misiju da doprinesemo boljem životu i  budućnosti dece o kojoj brinemo.