Dodeljeno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ direktorki SOS Dečija sela Srbija – Vesni Mraković-Jokanović

U Multimedijalnom centru Kvart dodeljene su nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” najistaknutijim kompanijama, malim i srednjim preduzećima, brendovima, organizacijama i ustanovama, stvaraocima i pojedincima, za izuzetne rezultate u poslovanju, stvaralaštvu i društvenoj odgovornosti na teritoriji Raškog i Moravičkog okruga.
Nosioci projekta su “ Media Invent” i novosadski i beogradski univerzitet, a stručnu pomoć u njegovoj realizaciji dali su Privredna komora grada Kraljeva i lokalna samouprava. Dobitnici nagrada birani su na osnovu kriterijuma kao što su: poslovnost, tržišna pozicija, kooperativnost, odnosi sa javnošću, moralne i etičke vrednosti, socijalna politika i zapošljavanje. Privredne komore su predložile, druge institucije su pratile i ocenjivale, a “Media Invent” je izabrala. Na otvaranju programa, predstavnicima sveštenstva, dobitnicima nagrada, istaknutim ličnostima, predstavnicima grada i brojnim gostima obratio se član Udruženje književnika Srbije, nekadašnji dobitnik nagrade “ Miša Anastasijevic”, književnik Pero Zubac. Prema njegovim rečima privredni doprinos zadužbinara Miše Anastasijevića jeste najčuveniji, ali ne i najveći.
Plakete i zlatnici sa likom kapetana Miše dodeljeni su za 21 privredni i društveni subjekat, koje pokriva Regionalna privredna komora Kraljevo, a koji se ističu u preduzetništvu i stvaralaštvu.
Nagradu za humanost i profesionalizam u radu sa decom, kao ugledna javna radnica, delatnica i humanista sa prepoznatljivom vizijom, misijom i hrabrošću dobila je nacionalna direktorka SOS Dečijih sela Srbija – gospodja Vesna Mraković-Jokanović.
Ona je tom prilikom iizjavila:
„Velika je čast dobiti priznanje koje nosi ime dobrotvora Kapetan Miše Anastasijevića, a naročito kada je ono dodeljenjo za humanizam i profesionalnost u radu sa decom. Želim da istaknem da je ovo nagrada upućena i svim mojim kolegama, SOS majkama, tetama, edukatorima, stručnim i drugim radnicima iz SOS Dečijeg sela Kraljevo, Centara za podršku porodici ,,Putokaz” u Nišu i Obenovcu, našim mobilnim timovima i Sigurnim mestima za decu u Programima hitne podrške najugroženijoj deci posle poplava i izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju. Bez njih, naša zajednička vizija i misija da pomognemo što većem broju dece i porodica, ne bi bila moguća. Takodje, želim da pozovem sve uspešne privrednike, kompanije, pojedince i organizacije koji su danas takodje nagradjeni, da ne zaborave da deo svog uspeha podele sa bližnjima u nevolji, da ulože u našu budućnost – našu decu i da se zahvalim onima koji to već čine. Verujem da ce žadužbinarstvo i dobročinstvo u Srbiji ponovo biti pravilo a ne redak izuzetak.”

Priznanje-Plaketa i Zlatnik sa likom poznatog srpskog trgovca i dobrotvora Miše Anastasijevića iz 19.veka umetnički je rad Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda.

Uručenje priznanja možete pogledati na linku ispod.

Vesna1