Dete sa traumom: od prepoznavanja do pomoći

U septembru i oktobru smo, u okviru projekta “Zdravlje za svakog”, koji SOS Dečija sela Srbija uz podršku kompanije Johnson&Jonhson, realizuju već drugu godinu za redom, održali tri obuke na temu Dete sa traumom: od prepoznavanja do pomoći.

Dve obuke u Nišu i Beogradu su okupile 37 profesionalaca iz Centara za socijalni rad, Centara za porodični smeštaj, ustanova za smeštaj dece i mladih, kao i iz programa koje realizuju SOS Dečija sela Srbija.

Kraljevo slika

Obuka u SOS Dečijem selu Kraljevo realizovana je za 20 hranitelja, kako iz našeg SOS Dečijeg sela tako i hranitelja iz lokalne zajednice.

Obuke je održala profesorka Tatjana Stefanović Stanojević, a bile su posvećene razumevanju traume kod dece, kao i ponašanja koja manifestuju deca sa traumatskim iskustvom, a sve u okviru teorije afektivne vezanosti. Fokus je stavljen na dezorganizovanu vezanost, alate za procenu afektivne vezanosti kao i praktične metode rada sa decom sa iskustvom traume.

Obuke je obeležila kvalitetna profesionalna razmena znanja i iskustava, vođena iskusnim predavačem i interesantnim načinom prezentovanja.

Beograd 1