Deda Mraze, Deda Mraze…

„Deda Mraze, Deda Mraze, ne skreći sa staze, ne oklevaj, ne dremaj, već poklone spremaj..“
Deda Mraz nije u SOS Dečije selo Kraljevo došao sam! Doveo je sa sobom i Seku Mraz i Pipi Dugu čarapu koja nije došla sama već je povela i svoju veliku lutku, pa je sem paketića bilo i puno smeha, radosti i pesme.

Deda Mraz a

A da i božićni praznici budu radosni, pobrinuli su se prijatelji iz srpske crkve iz nemačkog grada Štutgarda, koji su prikupili paketice za svu našu decu i doneli ih sa željom da ih uručimo deci za Božić i time im ulepšamo svi zajedno i ovaj veliki praznik.

Paketici Bozic a

Paketića nikada dosta ako se deca pitaju! Prijatelji koje su naši mali folkloraši prošle godine upoznali u Kulturno umetničkom društvu „Knez Lazar“ u Gmundenu u Austriji nisu nas zaboravili već su i sami doneli poklone sa željom da deci produže praznike još malo.

paketici Gmunden a

Sneg ponovo pada u Kraljevu i bliži se zimski raspust. Deci je to sasvim dovoljno za bezbrižan osmeh i radosne igre na snegu. Sankanje, grudvanje, pravljenje Sneška, sve su to značajni momenti koje detinjstvo čine srećnim i naše male stanovnike obogaćuju lepim uspomenama koje će jednog dana poneti sa sobom.

igre na snegu a