Deca svojim SOS mamama – proslava 8. Marta u SOS Dečijem selu Kraljevo

„Nedelja je poslednji dan u sedmici, dan između subote i ponedeljka, dan za odmor i dan koji je posvećen porodici.
Dečije selo je jedna velika porodica.
Stub svake porodice čine žene, a ovde, u Prvomajskoj 46-A, to su pre svih, SOS mame i tete koje hrabro nose teret teške svakodnevnice, čiji primer sledimo i mi deca!
Danas je Osmi mart, Međunarodni dan žena, dan radosti i lepote i pravi trenutak da odamo priznanje vama koje činite da naš život bude bolji i srećniji!“

Ovim rečima upućenim SOS mamama, tetama i saradnicama deca su počela program posvećen pre svega svojim SOS mamama i tetama, ali i ostalim saradnicama u SOS Dečijem selu kraljevo.

DSCN8441a

Po nekom suzom sreće, sa mnogo osmeha i aplauza i puno poljubaca nagrađen je njihov trud da svojim SOS mamama prirede iznenađenje i na najlepši mogući način, uz nežne reči zahvalnosti, stihove i pesmu, pokažu koliko ih vole i učine im Dan žena posebnim.

DSCN8453aKompanija L’Oreal se i ove godine, već tradicionalno, potrudila da poklonima iz svog asortimana proizvoda, obraduje SOS mame.
SOS mamama i tetama se u ime dece i svih zaposlenih obratila direktorka SOS Dečijeg sela kraljevo, gospodja Borka Lukić, zahvaljujući im još jednom na ljubavi, pažnji i trudu koji ulažu svakodnevno kako bi naša deca odrasla u dobre, plemenite i vredne ljude.
Direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija (kao prva direktorka SOS Dečijeg sela Kraljevo provela je u njemu deset godina), gospođa Vesna Mraković-Jokanović, nije krila emocije: „Od svega mi najviše nedostajete vi. Kad dođem ovde podsetim se za šta naporno i predano radimo i odem puna pozitivne energije. Hvala vam.“

 „Vi nas učite da budemo strpljivi.
Vi nas učite da praštamo.
Bez vaše podrške bilo bi teško podneti neuspehe.
Bez vašeg ohrabrenja bi bilo teško ostvariti snove…
Drage naše dame, Srećan vam Osmi mart!“

DSCN8462a