Deca iz Adaševaca i Principovca na maskenbalu u Šidu

Deca izbeglice kojoj SOS Dečija sela Srbija, u okviru Programa „Solidarnost“, pružaju pomoć i podršku u Prihvatnim centrima Adaševci i Principovac učestvovaće na maskenbalu, koji se, u okviru Dečijeg kulturnog leta, održava u petak, 21.07, od 19 do 21 čas. Ovom prilikom deca će nositi maske nastale na kreativnim radionicama koje SOS Dečija sela organizuju u prihvatnim centrima Adaševci i Principovac. Kao deo manifestacije, biće organizovan i izbor za najbolju masku, a deca će imati priliku i da uživaju u vatrometu.

SOS Dečija sela Srbija na različitim lokacijama, kroz Program urgentne pomoći „Solidarnost“, od avgusta 2015. godine, pružaju pomoć i podršku deci izbeglicama i njihovim porodicama. SOS Dečija sela Srbija obezbedila su Sigurna mesta za decu, Kutak za majku i dete, porodični kutak, IT kutak, podršku “Super autobusa”, distribuciju materijalne i nematerijalne pomoći, podšku timova za zaštitu dece, kao i podršku nadležnim državnim institucijama i lokalnim zajednicama, kroz jačanje njihovih kapaciteta za odgovor na izbegličku krizu.

02

Dečije kulturno leto je manifestacija namenjena najmlađima, koja prethodi „Šidskom kulturnom letu“, i organizuje se treću godinu za redom, ove godine pod nazivom „Dečije vrteške“. „Dečije kulturno leto“ organizuju Savet za brigu o deci uz podršku Opštine Šid, Kulturnog centara i Turističke organizacija Šida.