Dan posvećen SOS mamama

U SOS Dečijem selu Kraljevo danas je organizovana ceremonija dodele prstenova za SOS mame koje su ovom pozivu posvećene 10 godina. Ovom prilikom prsten je dodeljen Suzani Stojanović, koja je do sada brinula o osmoro dece i Zorici Lekić koja je obezbedila dom pun ljubavi za desetoro dece.

Prsten koji dodeljuju Međunarodna organizacija SOS Dečija sela i Herman Gmajner akademija je poseban vid priznanja koji se dodeljuje samo SOS majkama za deset i više godina predanosti i posvećenosti brizi o deci.

Osim toga tri SOS mame -Milanka Jovanović, Verica Jevtović Marija Mitrović dobile su plakete.

Zanimanje SOS majke nije samo posao. SOS majke i roditelji su najbitnija karika u brizi o deci. SOS mama/roditelj gradi blisku vezu sa svakim detetom koje joj je povereno, pruža sigurnost, ljubav i stabilnost koji su neophodni za odrastanje i razvoj svakog deteta. Kao profesionalac u brizi za decu, ona živi zajedno sa decom, usmerava njihov razvoj, i vodi domaćinstvo. SOS mama/roditelj prepoznaje i poštuje porodične veze svakog deteta, kulturne korene i religiju. Širom sveta oko 50.000 SOS roditelja brine o deci u SOS dečijim selima.

Na svečanoj ceremoniji je pet naših kolega takođe dobilo zahvalnice za 10 godina rada u SOS Dečijim selima i posvećenosti našoj misiji.

Zahvalnice  za deset godina predanog rada na ostvarenju naše misije – da nijedno dete ne odrasta samo, dobili su:

Vladan Jevtić
Ana Anačkov
Sandra Kaličanin
Dragica Damjanović
Ivana Jović

Svečanom programu i proslavi prisustvovali su zaposleni u SOS Dečijem selu Kraljevu, predstavnik Međunarodne organizacije SOS Dečije sela za region, Damir Ćorić, nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija, Vesna Mraković Jokanović i deca o kojoj brinemo.