Centar za podršku porodici Obrenovac organizuje uskršnje aktivnosti za decu i porodice

Centar za podršku porodici Obrenovac, jedan od Programa jačanja porodica koje sprovode SOS Dečija sela Srbija, u utorak, 03.04, od 11 do 15 časova, na Gradskom trgu u Obrenovcu, organizuje kreativne aktivnosti za decu, sa ciljem da deca ispolje svoju kreativnost i da se, u susret Uskršnjim praznicima, razonode, zabave i provedu vreme sa svojim roditeljima.

Tako će, u utorak, deca koja koriste usluge Centra za podršku porodici Obrenovac i svi mali Obrenovčani koji posete aktivnosti na Trgu imati priliku da učestvuju u kreativnim radionicama, zanimljivim igricama, farbanju uskršnjih jaja, crtanju, učenju i druženju.

Centar za podršku porodici Obrenovac poziva sve velike i male Obrenovčane da u utorak učestvuju u aktivnostima na Gradskom trgu i uživaju u suncu, proleću, prazničnom duhu i ljubavi koju porodica donosi.

Program jačanja porodica u Obrenovcu pokrenut je 2014.godine kroz projekat urgentne pomoći poplavljenim područjima, kao Centar za podršku porodici, čiji su ciljevi bili pružanje pomoći porodicama da samostalno funkcionišu i nastave sa dnevnim životnim aktivnostima u hitnoj situaciji, kao i podrška kreiranju zdravog, brižnog i stabilnog okruženja za odrastanje dece. Centar za podršku porodici Obrenovac nastavio je svoj rad i nakon poplava, tako da danas program jačanja porodica u Obrenovcu funkcioniše kroz direktan rad stručnog tima sa porodicama, sa ciljem unapređenja kvaliteta života deteta u porodici, poštovanja prava deteta i podrške roditeljima u brizi o deci. Aktivnosti centra podrazumevaju psihološku, psiho-socijalnu, edukativnu i savetodavnu podršku. Članovi stručnog tima rade i na terenu, posećujući porodice u njihovim domovima.

SOS Dečija sela Srbija su humanitarna, nevladina organizacija, posvećena dobrobiti dece – brizi o deci bez roditeljskog staranja, i jačanju snaga porodica i zajednica u brizi o svojoj deci i očuvanju njihove bezbednosti, kao preventivnoj meri protiv napuštanja i zanemarivanja dece. U Srbiji smo prisutni od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centre za podršku porodici u Nišu, Obrenovcu i Beogradu, Program podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu, program hitne pomoći realizovan posle zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i program hitne pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.