Centar “Putokaz” obeležava tri godine rada

Centar za podršku porodici “Putokaz” u ponedeljak, 10. aprila, u Medija centru Niš, obeležava tri godine rada i organizuje tribinu “Zaštita dece od nasilja.”

Na tribini, koja je namenjena profesionalcima iz vladinih i nevladinih organizacija, i onima koji pružaju usluge podrške deci žrtvama nasilja, biće reči o primeni Protokola za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja, prepoznavanju nasilja i odgovoru institucija na nasilje. Učesnici tribine, pokušaće da, kroz zajednički rad donesu predloge za unapređenje saradnje organizacija, kada je u pitanju zaštita dece od nasilja.

O lekcijama koje su, kroz rad Centra “Putokaz” tokom prethodne tri godine naučene u praksi, govoriće Ana Anačkov, koordinatorka ovog Centra, dok će podatke o Primeni Protokola o zaštiti dece od zlostavljanja i zanemarivanja u okviru Fondacije SOS Dečija sela Srbija izneti Tanja Marović, programska savetnica u ovoj organizaciji.

Kako izgleda odgovor institucija kada je u pitanju nasilje nad decom pojasniće Marijana Dinić i Marija Rajković iz Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ i predstavnik MUP-a Niš, dok će o mogućnostima za saradnju institucija i organizacija govoriti Violeta Blagojević, direktorka Centra za porodični smštaj i usvojenje Niš.