Centar “Putokaz” na Sajmu usluga socijalne zaštite u Nišu

Centar za podršku porodici „Putokaz“ predstaviće se na Sajmu usluga socijalne zaštite, koji se u četvrtak, 04. maja, u periodu od 09 do 19 časova održava u Domu vojske u Nišu. Pored usluga Centra za podršku porodici „Putokaz“,koji u Nišu postoji od 2014.godine, biće predstavljeni i ostali programi SOS Dečijih sela Srbija, koje ova organizacija, sa ciljem podrške deci i porodicama sprovodi na različitim lokacijama u Srbiji.

Sajam usluga socijalne zaštite u Nišu organizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sa ciljem umrežavanja javnih i privatnih ustanova socijalne zaštite i organizacija civilnog društva koje deluju u ovoj oblasti, razmene znanja, informacija i iskustava i informisanja građanja o pravima koja imaju u oblasti socijalne zaštite i uslugama koje su im dostupne.

sajam usluga socijalne zastite

Pored sajamskog dela, biće organizovan i stručni skup pod nazivom „Razvoj usluga u zajednici – zajednički put u budućnost“, koji će se održati u Maloj Sali doma vojske u periodu od 12 do 16 časova. U okviru stručnog skupa, na kome će biti predstavljeni uspešni projekti i primeri dobre prakse, predstaviće se i centar „Putokaz“.

Centar za podršku porodici “Putokaz”, Niš, jedan od programa koji sprovode SOS Dečija sela Srbija, usmeren je na preventivni rad sa socijalno i ekonomski ugroženim porodicama, kako bi se izbeglo izdvajanje dece iz porodice i povećao kvalitet života i poštovanje dečijih prava u porodicama koje su prepoznate kao rizične.