CELOŽIVOTNO UČENJE JE SASTAVNI DEO LIČNOG RASTA

Naš karijerni centar Jaki Mladi je u vikendu iza nas po prvi put organizovao “FORUM MLADIH” u Hotelu Norcev na Fruškoj gori.

 

Centar “Jaki mladi” od 2016.godine radi na povećanju šansi za zapošljavanje i aktivno učešće na tržištu rada mladih iz ranjivih grupa. Do sada smo imali prilike da kroz trening sesije Zapošljavanje, životne veštine i koučing osnažimo preko 700 mladića i devojaka. Kroz trening su ovladali veštinama kako napisati CV i motivaciono pismo, kako razgovarati na intervjuu za posao, naučili osnove kodeksa poslovnog ponašanja ali i upoznali bolje sebe, svoje ambicije, lične snage i prigrlili koncept da je celoživotno učenje sastavni deo ličnog rasta.

 

“Forum mladih” je bio jedinstvena prilika da na jednom mestu okupimo predstavnike korporativnog sektora i mlade ljude koji su u potrazi za poslom ili će vrlo brzo biti u prilici da izađu na tržište rada i da, kroz vođenu diskusiju približimo perspektive jednih drugima. Na taj način senzibilišemo biznis sektor da bude aktivniji u sferi društveno odgovornog poslovanja a mladima olakšavamo prohodnost kroz informisanje koje su to veštine i kvalifikacije koje ih čine poželjnima na određenim radnim pozicijama.

 

Zahvaljujemo se odličnim panelistkinjama naših prijateljskih i partnerskih korporacija: Marini Rakić iz MK Grupe, Maji Mrkalj iz Dr. Oetker-a, Marijani Paunović iz NIS-a i Milici Paskulov-a iz Devtech-a čije su inspirativne priče, a zatim i interaktivne radionice sa našim mladima dodali vrednost ovom događaju.

 

Ovo je bio i primer kako sinergijom možemo da kreiramo bolju klimu za mlade ljude u svetu biznisa, a kroz prizmu društveno odgovornog poslovanja profitnog sektora unapređujemo kvalitet života, ne samo tih mladih ljudi već i društva u celini.